Kesä on häiden huippusesonkia ja moni saakin kesällä useampia hääkutsuja. Kesähäät ovat kaunis rakkaudentäytteinen tapahtuma, johon on ilo osallistua. Jos olet menossa kesähäihin tai häihin ylipäätänsä ensimmäistä kertaa, ota artikkelimme talteen. Kerromme nimittäin kaiken oleellisen kesähäistä ja niihin osallistumisesta.

  1. Ota tarpeeksi lämmintä puettavaa päälle. Kesähäitä vietetään ympäri Suomea toukokuusta elokuuhun aina viikonloppuisin. Etenkin lauantai on suosittu juhlapäivä, joten on hyvin mahdollista, että kutsukortissa lukee ajankohtana lauantai aamupäivä. Aamupäivä siksi, että ainakin useimmat kiron vihkimistilausuudet pidetään nimenomaan aamupäivisin ja juhlat jatkuvat siitä tietysti pitkälle iltaan ja yöhön. Aamupäivästä voi olla viileää, joten sekä morsiamen että juhlavieraiden kannattaa pitää mielessä se, ettei kuumakaan kesäpäivä ala Suomessa lämpimissä merkeissä. Shaali, pieni takki tai jakku on hyvä ottaa mukaan, jottei tulee liian kylmä.
  2. Varaudu suuriinkin säävaihteluihin. Muutenkin säävaihteluihin kannattaa varautua kunnolla. Suomen kesä on petollinen, koska sää voi vaihtua yhdessä silmänräpäyksessä. Useimmat morsiusparit valitsevat juhlapaikaksi paikan, jossa voi juhlia sekä ulko- että sisätiloissa. Kovassa tuulessa tai sateessa ei siis kesähäissäkään tarvitse värjötellä, mutta vedenkestävä meikki ja tuulenpitävä kampaus kannattaa kuitenkin olla niin juhlavierailla kuin morsiamellakin.
  3. Unohda valkoinen ellet ole morsian tai halua tehdä morsianta vihaiseksi. Valkoisen ei kannata missään nimessä pukeutua. Vaikka valkoinen ja muut vaaleat värit houkuttelevat lämpimässä kesäsäässä, kannatta silti muistaa, että valkoinen on morsiamelle varattu väri häissä. Yleensä morsiuspuku on aina valkoinen, ellei morsian todella halua räväyttää, joten vaaleiden värien sijaan kannattaa pukeutua kesään sopiviin kirkkaisiin ja trooppisiin väreihin, jotka sitä paitsi pukevat monia vaaleita värejä paremmin.
  4. Karkota kesäiset pikkupirulaiset. Jos häiden juhlapaikkana on maaseutu tai todella metsäinen pikkukylä, ovat hyttyset ja muut ikävät ötökät todennäköisesti riesana juhlissa. Tästä syystä vieraiden kannattaa varustautua iholle laitettavalla hyönteismyrkyllä. Fiksu morsiuspari on koristellut hääpaikan yrteillä, joiden haju karkottaa hyttyset, mutta joka tapauksessa oma pieni hyttysten karkottaja on hyvä pitää aina käsilaukussa Suomen kesässä.
  5. Pukeudu mukavasti ja muista, että suomalaisissa kesähäissä ollaan paljon ulkona. Yleensä kesähäistä halutaan tunnelmalliset, mutta mahdollisimman vaivattomat. Kaunis suomalainen luonto on tärkeä elementti suomalaisissa kesähäissä, joten siihen kannattaa varautua, että ainakin osa hääjuhlasta pidetään ulkoilmassa. Vieraiden kannattaakin valita päälle sellaiset vaatteet ja kengät, joissa ulkoilmassa ja esimerkiksi soraisella metsätiellä tai nurmikossa kävely ei ole ongelmallista. Stilettikorot kannattaa suosiolla jättää kotiin eikä todella kapeahelmaisessa mekossa esimerkiksi portaita nouseminen tai nopea käveleminen onnistu helposti. Suomalaiset hääjuhlijat luottavatkin suhteellisen rentoon juhlatyyliin, jossa mukavuus ja käytännöllisyys ovat tärkeitä. Kukaan ei siis ihmettele, jos kaikista glamoureimman iltapuvun sijaan tulet häihin kauniissa kesämekossa, jonka tiedät toimivan päällä hyvin.
  6. Pukukoodilla tai ilman, ota asiasta selvää ajoissa. Kesähäissä morsiuspari yleensä valitsee haluavatko he vieraiden noudattavan virallista pukukoodia vai ei. Kaikille pareille virallisen pukukoodin noudattaminen ei ole tärkeää, vaan häistä halutaan rennot kekkerit ilman turhaa pingotusta. Toisille morsiuspareille pukukoodin noudattaminen on yksi häiden tärkeimmistä asioista. Ennen tilaisuutta kannattaakin ottaa selvää, tarvitseeko vieraiden pukeutua pukukoodin mukaan. Pukukoodin mukaisia juhlavaatteita myy paljon JJ’s House.
  7. Unohda liika paljastelu. Häissä vieraiden ei yleensä ole soveliasta näyttää liikaa paljasta pintaa. Olkaimettomat mekot kannattaa siis jättää vaatekaappiin tai paljaat olkapäät kannattaa ainakin peittää kevyellä shaalilla. Myöskään liian lyhyet helmat eivät ole sopivat häihin.
Advertisements